Onzichtbaar, pijnloos, ervaren specialisten

CosmedicPlus+

Cobbenhagenstraat 26, 2288 ET Rijswijk

Hoeveel grafts heb ik nodig?

Veel mannen en ook vrouwen krijgen op een zeker moment te maken met haaruitval. Soms is er een medische oorzaak en zal de de haargroei zich (gedeeltelijk) herstellen. Met het verstrijken der jaren komen een terugtrekkende haargrens en kale plekken veelvuldig voor. Deze vorm is structureel en niet omkeerbaar. heeft u hier last van en verlangt u terug naar uw oude coupe? Een fue haartransplantatie is dé oplossing.

Maak een weloverwogen beslissing

De allereerste tip die we u geven voor u zich aanmeldt voor een haartransplantatie is of haaruitval-preventie een optie is. U kunt denken aan lotions, tabletten (alleen voor heren) en een laser-kam. Deze middelen zijn de moeite van het uitproberen waard. In de meeste gevallen is haaruitval echter niet te stoppen of te verminderen. Een haartransplantatie is dan de beste optie. Voordat we ingaan op het aantal grafts die u nodig heeft geven we eerst een kort antwoord op twee veelgestelde vragen met betrekking tot haartransplantaties.

 • Voor welke haar-dichtheid moet ik kiezen? Een maximale haar-dichtheid is aan te raden als u bijvoorbeeld een kale plek heeft. Een kleinere haar-dichtheid is verstandig als het kale/dunne gedeelte groter is.
 • Wat betekent ‘dense packing’? Letterlijk vertaald hebben we het over ‘dicht op elkaar zittend’ oftewel veel haar.

type haaruitval

Wat zijn grafts en hoeveel heb ik er nodig

Er zijn in Nederland veel uitstekende haar-klinieken en die gebruiken soms uiteenlopende termen voor grafts. Een graft is een haarzakje dat bestaat uit meerdere haren. Andere benamingen zijn transplantaat, follikel en follicular unit. Als u definitief kiest voor een haartransplantatie is er een essentiële vraag: hoeveel grafts zijn heb ik nodig? De kwantiteit van grafts is afhankelijk van de volgende zaken:

 • de afmetingen en de vorm van uw hoofd
 • uw persoonlijke wensen en voorkeuren
 • de grootte van het transplantatiegebied
 • de vorm, structuur én kwaliteit van uw eigen haar
 • de haardikte van één originele haar
 • de kleur van het haar (blond haar is vaak dun en vraagt verhoudingsgewijs om meer grafts)

Wat kost een haartransplantatie?

Eenmaal besloten over te gaan tot een haartransplantatie, wilt u waarschijnlijk graag weten wat voor kostenplaatje daarbij komt kijken. Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Een en ander hangt af van uw persoonlijke situatie. Wij raden u aan een vrijblijvend en kosteloos consult aan te vragen. U krijgt uitleg en advies en de arts geeft duidelijkheid over de prijs. Het is aan te raden een all-in-prijs af te spreken, dan weet u precies waar u aan toe bent.

Hoeveel grafts nodig zijn kunt u zelf uitrekenen

Er is een eenvoudige methode om er snel achter te komen hoeveel grafts nodig zijn in uw specifieke geval. U kunt hierbij zogenoemd ruitjespapier gebruiken (een blad met vakjes van 1 cm²). De vierkante blokjes trekt u over op doorzichtig foliepapier en u voorziet de boven-, onder-, linker- en rechterkant van plakband.

Leg het folie nu op uw hoofd en vraag uw partner of iemand anders een doorlopende lijn te tekenen ter hoogte van het normale/dikke deel van uw haar. Deze lijn heeft vaak de vorm van een hoefijzer. En daarna een dunne lijn of een stippellijn waar het gedeelte van dun haar eindigt. Wat er overblijft aan folie kunt u wegknippen.

U kunt nu het totale aantal cm² bij elkaar optellen en dat vermenigvuldigen met oftewel een lichte/redelijke/maximale haar-dichtheid. Zo komt u uit op een voor u passend aantal grafts. Heel nauwkeurig is dit natuurlijk niet maar u kunt de berekening gebruiken als schatting. Een en ander is ook afhankelijk van de specifieke methode die de haartransplantatie professional hanteert.

Haartransplantatie fue grafts calculator

CosmedicPlus+ heeft een grafts calculator ontwikkeld die voor u een schatting maar van de hoeveelheid grafts dat u nodig heeft. De inschatting van het aantal benodigde grafts doet CosmedicPlus+ met de grootst mogelijke precisie, maar we willen graag benadrukken dat het slechts een indicatie betreft.

Voor een sluitend advies nodigen wij u graag uit op een van onze vestigingen voor een gratis intake gesprek.

De beste shampoo tegen haaruitval

Bezorgen uw haren u kopzorgen? Dan is een veilige shampoo tegen haaruitval heel belangrijk. Haaruitval en haarverlies bij mannen en vrouwen is vaak te voorkomen door goede verzorging en voeding. Als u uw kostbare haren de nodige aandacht geeft dan zorgt u voor extra bescherming tegen haaruitval of haarverlies.

Shampoo tegen haaruitval mannen & vrouwen

Shampoo tegen haaruitval is de basis van een goede verzorging van uw haar en tevens een eenvoudige manier om haaruitval tegen te gaan. U kunt anti haaruitval shampoo gewoon gebruiken zoals de dagelijkse shampoo die u nu gebruikt. Helaas zijn niet alle verzorgingsmiddelen geschikt als shampoo tegen haaruitval. Een hoop bedrijven claimen dat zij de beste shampoo tegen haarverlies verkopen maar puntje bij paaltje vallen de resultaten tegen.

Waar op letten bij shampoo tegen haaruitval

De meeste shampoos bevatten schadelijke ingrediënten zoals sulfaten(ook bekend als SLS; Sodium lauryl sulfate, Sodium laureth sulfate, of Sodium acetyl sulfate), siliconen en parabenen. Deze ingrediënten zitten ook in schoonmaakmiddelen en hebben een agressief karakter. Goed om hardnekkig vuil in uw woning te wassen, maar het hoort dus niet op je hoofdhuid en haar. Ook wordt SLS al in verband gebracht met een verhoogde kans op kanker omdat het wordt opgenomen door het lichaam en daar dagenlang blijft zitten.

Voordelen shampoo zonder SLS / sulfaatvrije shampoo

Hierboven werden al enkele nadelen van shampoo met SLS genoemd. Hieronder leest u de voordelen van shampoo zonder SLS:

 • meer glans
 • minder haaruitval
 • minder pluizig
 • kleur blijft langer mooi
 • sterker haar
 • natuurlijk
 • geen irritatie van de hoofdhuid
 • behoud van natuurlijke gezonde oliën.

Het is dus erg belangrijk om over te stappen naar sulfaatvrije shampoo of shampoo zonder SLS om uw hoofdhuid en haar te beschermen.

Haargroei stimulerende shampoo

Welke middelen hebben dan wel een positief effect op de haargroei? De beste shampoos tegen haaruitval bevatten haargroei stimulerende ingrediënten zoals Cafeïne, Ketoconazol, Niacinamide, Procyanidine B2, Biotine of Koper peptiden. Deze ingrediënten onderdrukken dihydrotestosteron (erfelijke haaruitval) in de haarzakjes, stimuleren een gezonde hoofdhuid, verbeteren de hoofdhuid circulatie en voorzien de haarzakjes van de juiste voedingsstoffen.

Aangeraden door haarspecialisten

Er zijn een hoop bedrijven die claimen dat hun shampoo het beste werkt tegen haaruitval. Dit zijn vaak ook bedrijven die voor een korte tijd hun producten promoten en niet veel later weer verdwijnen van de markt. Het is dus aan te raden om alleen shampoo te gebruiken die wereldwijd bekend is. Bekijk daarom altijd hoeveel reviews de shampoo heeft op internet en of de shampoo wordt aangeraden door specialisten.

5 beste shampoos tegen haaruitval 2017

Wij begrijpen uiteraard dat niet iedereen zin heeft om zich te verdiepen in talloze review websites en de samenstelling van de ingrediënten in een haarverzorgingsproduct. Daarom hebben onze haarspecialisten het voorwerk voor u al gedaan. Onze keuze valt dit jaar op de volgende 5 haarverzorgingsproducten:

 1. Ultrax Labs Hair Surge – Caffeine Hair Growth Stimulating Shampoo
 2. Lipogaine Hair Loss Hair Growth Stimulating Shampoo
 3. Thumos Anti Hair Loss Shampoo – Stimulates & Invigorates Hair Follicles
 4. ArtNaturals Moroccan Argan Oil Hair Loss Shampoo & Conditioner Set
 5. PURA D’OR Advanced Therapy System Shampoo & Conditioner

Tips om dikker haar te krijgen

Droomt u ook van een leuk model in uw haar? Dan is daarvoor een flinke haardos nodig. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Wanneer de jaren vorderen wordt het haar vaak dunner. Ook tussentijds kunnen er oorzaken zijn voor het uitdunnen van de haardos. Zo kunnen bijvoorbeeld ziekte en medicijngebruik dit op lagere leeftijd al veroorzaken. De algehele levensstijl is trouwens ook van invloed. Zo is roken niet bevorderlijk voor een stevige haargroei. Ook te veel wassen, föhnen en stylen met de krultang is tamelijk slecht.

Geregelde behandelingen voor uw haar

Natuurlijk zijn er behoorlijk wat oplossingen om dikker haar te krijgen. Die mogelijkheden zijn vooral optisch van aard. Hierdoor is een geregelde herhaling van de behandeling nodig. Dat is natuurlijk geen enkel probleem, zolang de discipline om dit bijtijds te doen maar aanwezig blijft. Is dat het geval, dan verdient het absoluut de moeite om kwalitatief hoge haarproducten in onze webshop aan te schaffen. Lees bij elk product eerst even rustig de omschrijving en u weet precies waar het middel voor dient.

Welke middelen zijn er zoal

Om te beginnen zijn de haarvitamines die u kunt kopen belangrijk voor een goede kwaliteit van de haardos. De haargroei wordt zo veel mogelijk ondersteund en haaruitval zoveel mogelijk voorkomen. Natuurlijk zijn er ook diverse middelen die de haargroei nadrukkelijk stimuleren. Daarnaast zijn speciale haarvezels zeer gewild bij mensen met dunner wordend haar. De vezels zorgen voor vulling tussen het haar, waardoor een forser ogende haardos zich ontwikkelt. En dan zijn er natuurlijk nog de middelen die het haar zelf dikker maken.

Kiezen voor de Follicular Unit Extraction methode

Toch vinden veel mensen het fijn om na verloop van tijd voor een duurzamer oplossing te kiezen. Dikker haar dat ook echt blijvend is, geeft de drager van de haardos namelijk veel meer zelfvertrouwen. De technieken om haar op het hoofd te verplaatsen zijn ver gevorderd. Wij bieden de Follicular Unit Extraction (FUE) haartransplantatie aan om uw doel van een dikkere haardos te verwezenlijken. Op de donorplek op het hoofd worden gezonde haartjes weggehaald. Die worden getransplanteerd naar plaatsen op het hoofd waar meer haar nodig is.

Transplantatie wordt uitgevoerd door Nederlandse artsen

Misschien vraagt u zich af of deze methode veilig is? Dan kunnen wij u vertellen dat u bij ons kunt rekenen op maximale zorg. De ingreep wordt uitgevoerd door Nederlandse artsen, die vooraf zorgvuldig de zaken met u doornemen. Voor pijn hoeft u niet te vrezen, want het uitnemen en terugplaatsen van haren gebeurt onder plaatselijke verdoving. Ook voor zichtbare littekens hoeft u niet bang te zijn. De gaatjes die gemaakt worden om haren uit te nemen, zijn opvallend klein. Na de ingreep genezen ze snel, zodat van ontsiering geen sprake is.

Na de behandeling optimale nazorg

Natuurlijk kunt u na de behandeling rekenen op maximale nazorg. Tijdens de controles worden de huidkanaaltjes nauwkeurig bekeken. De complete nazorg beslaat ongeveer een jaar. Bovendien kunt u vertrouwen op onze levenslange garantie dat de getransplanteerde haarzakjes altijd haren zullen blijven produceren. De eerste stap naar een FUE ingreep begint met een persoonlijk advies. Vraag daarom een gratis adviesgesprek aan. Onze specialisten zitten voor u klaar!

Wesley Sneijder haartransplantatie voor en na

Wanneer u op zoek bent naar haartransplantatie Wesley Sneijder voor en na foto’s, kunt u verschillende dingen doen. U kunt onder andere een goede vergelijking maken door de foto’s van vroeger en van nu naast elkaar te leggen. Waar u rekening mee moet houden, is dat de haaruitval nog verder zou doorzetten. Wanneer u nu dus een foto van Wesley Sneijder van vóór de haartransplantatie zoekt, moet u er rekening mee houden dat hij nog kaler zou zijn, wanneer hij niets aan zijn haaruitval zou hebben gedaan.

Wesley Sneijder heeft niet gekozen voor de FUT haartransplantatie. Bij de FUT haartransplantatie blijft er namelijk een groot litteken achter. Dit is een belangrijke reden voor veel mensen om niet te kiezen voor de FUT methode. Mensen kiezen liever voor een haartransplantatie methode waarbij geen zichtbare littekens achter blijven. Wellicht heeft u de haartransplantatie Wesley Sneijder gezien en wilt u graag een zelfde soort resultaat. Dit is waarschijnlijk mogelijk met een FUE haartransplantatie.

Wesley Sneijder voor haartransplantatie

wesley sneijder voor haartransplantatie

Wesley Sneijder voor haartransplantatie

wesley sneijder na haartransplantatie