Onzichtbaar, pijnloos, ervaren specialisten

CosmedicPlus+

Cobbenhagenstraat 26, 2288 ET Rijswijk

Een andere, langer bestaande haartransplantatie techniek is de FUT haartransplantatie methode ( FUT – Follicle Unit Transplant). Tegenwoordig wordt deze manier van transplanteren steeds minder gedaan, omdat het een behoorlijk litteken achter kan laten op het achterhoofd.

Bij deze methode wordt er uit het achterhoofd, het gedeelte waar de haren niet gevoelig zijn voor erfelijke haaruitval, een strook met haar verwijderd. De grootte van dit stuk varieert, maar bedraagt gemiddeld zo’n 1 centimeter hoog en 5 tot 15 centimeter breed. Voor 1000 grafts is zo’n 5 tot 7 cm2 nodig, aangezien er tussen de 150 en 200 haren groeien op 1 cm2.

Nadat de strook met haar is weggenomen, wordt de huid gehecht. Wanneer het haar langer is, valt dit over het litteken heen. Bij gemillimeterd haar zal er echter wel een litteken te zien zijn. Wanneer haartransplantatie klinieken spreken over “een haartransplantatie zonder zichtbaar litteken”, kan dit misleidend zijn. Er is bij een FUT haartransplantatie namelijk altijd sprake van een litteken, deze kan wel overdekt worden met haar. Het gebeurt soms dat het overige haar uitvalt, waardoor er een kaal hoofd over blijft. Het behouden haar kan dan niet gemillimeterd worden, omdat op het achterhoofd een litteken te zien is.