Onzichtbaar, pijnloos, ervaren specialisten

CosmedicPlus+

Cobbenhagenstraat 26, 2288 ET Rijswijk

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een cosmetische ingreep waarbij gespecialiseerde artsen, haarwortels uit uw haarkrans wegnemen. Deze haarwortels worden grafts genoemd. Tijdens de ingreep worden deze grafst stuk voor stuk naar een ander gebied getransplanteerd, vaak naar bovenop het hoofd, de kruin of de inhammen. De haarwortels zullen zich hier weer hechten en binnen 3 tot 4 maanden zullen hier nieuwe haren uit groeien.
Om te kunnen pronken met het uiteindelijke eindresultaat zult u ongeveer 12 maanden geduld moeten hebben. Maar wees gerust, na 6 maanden is uw nieuwe haargroei al duidelijk zichtbaar!

Een haartransplantatie zonder littekens, en met blijvend resultaat!

De haren uit uw haarkrans, ook wel het donorgebied genoemd, worden bij CosmedicPlus+ verwijderd met een 0.5mm of 0.8mm microboor. Hierdoor zullen littekens in het donorgebied na een haartransplantatie nauwelijks tot niet zichtbaar zijn. Nadat de grafts zijn verwijderd, worden deze zorgvuldig door ons medisch team geprepareerd. Zo worden haarwortels met 1, 2 of 3 haren van elkaar gescheiden. Haarwortels met enkele haren worden vervolgens geïmplanteerd richting het voorhoofd of de inhammen. Wortels met 2 haren of meer worden meer gebruikt voor de bovenkant van uw hoofdhuid of de kruin. Dit zorgt er mede voor dat onze artsen een natuurlijke haargroei kunnen nabootsen.

Éénmaal de nieuw geïmplanteerde haren vastgegroeid zijn, zullen deze nooit meer uitvallen. Reden hiervan is dat de haren die uit uw haarkrans worden gehaald behoren tot lichaamshaar en niet gevoelig zijn voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT). U bent dus zeker van een blijvend resultaat.

De behandeling in het kort:

De behandeling neemt doorgaans een volledige dag is beslag. Na afloop van de haartransplantatie hoeft u niet te blijven overnachten, u mag naar huis. Op verzoek kunt u ook naar huis worden gereden door een prive chauffeur. Deze chauffeursdienst wordt u kosteloos aangeboden door CosmedicPlus+. De volgende dag kunt u weer uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten, met uitzondering van sport of andere activiteiten die een relatief hoge inspanning vereisen.

Na zo’n 2 tot 4 weken zult u merken dat de geïmplanteerde haren uitvallen. Geen zorgen, want binnen 3 tot 4 maanden groeien dezelfde haren terug en vallen deze nooit meer uit. U kunt deze nieuwe haren behandelen als u eigen haar. Het gebruik van gel, maar ook het verven of het föhnen van uw haar is geen probleem.

Kosten Haartransplantatie bij CosmedicPlus+

Een haartransplantatie bij CosmedicPlus+ is betaalbaar en van het hoogste niveau. Zo voldoet onze privé kliniek in Hoofddorp aan de strengste hygiëne eisen en wordt er enkel gewerkt volgens vooruitstaande behandelmethoden.

Een haartransplantatie is bij ons altijd inclusief nazorg, verzorgingsproducten en een PRP-behandeling. Kiest u voor een Plus+ pakket? Dan laat u tot maximaal 3000 grafts implanteren voor een vast bedrag van €3999,-. Is uw behandeling van kleinere omvang omdat u alleen uw inhammen, kruin of haarlijn wilt laten implanteren? Dan is het misschien voordeliger om te kiezen voor een prijs per graft. Kijk voor meer informatie op onze tarieven pagina of kom vrijblijvend op consult voor een advies op maat.

Werkwijze haartransplantatie

Uit ervaring weten wij dat patiënten die een haartransplantatie ondergaan veel vragen hebben over de aanloop naar de haartransplantatie, de haartransplantatie zelf, en de nazorg na afloop van de behandeling.

Voorbereiden voor een haartransplantatie

Heeft u voornemens om een haartransplantatie te ondergaan? Dan maakt u eerst een vrijblijvende en kosteloze afspraak met een haartransplantatie arts.

Tijdens dit gesprek van een half uur bespreekt u samen met de behandeld arts wat uw wensen zijn. De arts zal direct een situatieschets maken en beoordelen of de haartransplantatie die u wilt, ook echt haalbaar is. Daarnaast kunt u zich vrijblijvend laten informeren over de 'do's en dont's' bij het ondergaan van een haartransplantatie en ontvangt u een informatiebrochure waarin u alles kunt teruglezen.

De dag van uw haartransplantatie

Bij aanvang wordt eerst uw bloeddruk opgemeten en afgenomen. Uw bloed wordt gecentrifugeerd en vervolgens gebruikt voor de PRP-behandeling tijdens de haartransplantatie.
Na de bloedafname wordt u voorbereid voor de operatie. Zo wordt uw hoofdhuid op verschillende plekken verdoofd zodat u pijnloos de haartransplantatie kunt ondergaan.
De verdoving wordt overigens door sommigen als pijnlijk ervaren. Om deze reden hebben onze artsen de hand gelegd op een vooruitstaande verdovingstechniek die op verzoek kan worden toegepast voor een pijnloze haartransplantatie.

Eenmaal als de verdoving gaat werken, worden de grafts volgens de FUE techniek stuk voor stuk uit de haarkrans verwijderd. Deze grafts die feitelijk bestaan uit huidweefsel, haarwortels en haren, worden vervolgens geprepareerd om te implanteren in het doelgebied. In de tussentijd maken wij kanalen in uw doelgebied. Een Kanaal kan worden gezien als een klein gaatje waarin de nieuwe haarwortel geplaatst kan worden.
Eenmaal de haarwortel is geïmplanteerd in het kanaal, kan het zich gaan herstellen en zal hier weer een haar uit groeien.

Herstel na een haartransplantatie

De herstel na een haartransplantatie is te categoriseren in twee groepen; het herstel van het donorgebied en het herstel van de haarwortel.
De herstelperiode van het donorgebied verschilt per persoon. Vooral in de eerste twee weken na de haartransplantatie is het donorgebied erg geïrriteerd en is het zich volop aan het herstellen. De huid is vaak zichtbaar rood en kan branderig aanvoelen.
Het is belangrijk dat u het donorgebied tijdens de herstelperiode goed blijft onderhouden middels de meegeleverde nazorg producten. Zo blijft u continu ontsmetten en verminderd u de jeuk.

Het herstel van het doelgebied na een haartransplantatie vergt net iets meer aandacht. Zo kunt u absoluut niet gaan krabben of jeuken bovenop het hoofd. Doet u dit wel? Dan neemt u het risico dat u haarzakjes mee trekt, daar waar deze de eerste dagen nog niet volledig gehecht zullen zijn aan uw hoofdhuid. Wees dus erg voorzichtig!
Wilt u meer tips over een spoedig herstel na een haartransplantatie? Lees dan verder op de pagina; 'haartransplantatie herstel'.

Meer informatie:

Veelgestelde vragen

Om te weten wat te doen tegen haaruitval, is het belangrijk om eerst te weten wat bij u de onderliggende oorzaak is. Lees hier meer over de oorzaken en behandelingen bij haaruitval.
Kosten voor een FUE-haartransplantatie tot 3000 grafts liggen bij CosmedicPlus+ op €3999,-. Dit is een all-in prijs voor mannen en vrouwen. Heeft u speciale wensen? Vraag dan een gratis consult aan
FUE staat voor Follicular Unit Extraction. Bij de FUE haartransplantatie worden groepjes haarwortels, die grafts genoemd worden, van het donorgebied naar het doelgebied getransplanteerd. Klik hier voor meer informatie over FUE haartransplantatie.

Kosten haartransplantatie

Intake gesprek Gratis

Gratis consult

1000 - 1500 grafts € 1500 - € 1999
3000 - 3500 grafts € 3999 - € 4989
5000 - 5500 grafts € 7999 - € 8989
Nabehandeling Gratis

Get 10% Off on All Prescription Glasses

Maak een afspraak