Onzichtbaar, pijnloos, ervaren specialisten

CosmedicPlus+

Cobbenhagenstraat 26, 2288 ET Rijswijk

Haaruitval heeft verschillende oorzaken. De één zal kaal worden omdat dit erfelijk is, terwijl een ander kaal wordt als gevolg van een ziekte of slechte voeding. Oorzaken van haaruitval zijn bij zowel mannen en vrouwen hetzelfde. Om te weten wat te doen tegen haaruitval, is het belangrijk om eerst te weten wat bij u de onderliggende oorzaak is.

Oorzaken haaruitval vrouwen: extreme stress (telogeen effluvium), erfelijke haaruitval ( alopecia androgenetica), kaalheid in voorste haarlijn (frontale fibroserende alopecie), kale plekken (alopecia Areata), tekort aan vitaminen of gebruik van medicijnen.

Erfelijke haaruitval bij mannen en vrouwen (alopecia androgenetica)

Chronische haaruitval is de meest voorkomende vorm van haaruitval. Deze genetische aandoening treed op bij zowel bij mannen als vrouwen. Over het algemeen worden mannen in verhouding tot vrouwen eerder en extremer kaal. De oorzaak van deze haaruitval is terug te herleiden naar het mannelijk hormoon dihydrotestosteron (DHT). Dit hormoon zorg ervoor zorgt dat de grootte van het haarwortelzakje afneemt en uiteindelijk afsterft. Blijvende kaalheid is hiervan het gevolg.

Bij mannen is chronische haaruitval vaak te herkennen aan een optrekkende of M-vormige haarlijn. Vaak gaat dit gepaard met kaalheid bij de kruin of dunner wordend haar bovenop het hoofd. Deze haaruitval kan worden beperkt door het gebruik van cafeïne shampoo of een PRP-behandeling. Is er sprake van teveel haarverlies? Dan kunt u een haartransplantatie overwegen.

Bij vrouwen daarentegen zal de haargrens niet snel opschuiven en zullen er ook geen inhammen ontstaan. De haren worden steeds dunner, met uiteindelijk haarverlies als gevolg. Gelukkig kunnen vrouwen de haaruitval nog enigszins tegengaan door de hormoonbalans op peil te houden en door het gebruik van de juiste voedingssupplementen of haar vitaminen. Heeft u dit al geprobeerd? Overweeg dan een PRP-behandeling voor voller en dikker haar.

Haaruitval vrouwen

Oorspronkelijk wordt de genetische vorm van haaruitval bij vrouwen in verband gebracht met het mannelijk geslachtshormoon. Uit onderzoek blijkt echter dat 40% van de vrouwen last heeft van dunner wordend haar na het veertigste levensjaar. Lang niet elke vrouw heeft hier dus last van. Welke verklaring is er dan wel?

De oorzaak van (extreme) haaruitval wordt vaak afgeschoven op de menopauze (overgang) of genetische haaruitval. Echter hoeft dit niet altijd de oorzaak te zijn van haaruitval bij vrouwen. Overige oorzaken zijn vaak te wijten aan extreme stress, verschillende ziektes of het gebruik van medicijnen zoals de anticonceptiepil (de pil). Ook een crashdieet of het overmatig gebruik van haarverfproducten kan ervoor zorgen dat er kaalheid optreed bij vrouwen. Het is dan ook belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden en uw haar weer optimaal te verzorgen doormiddel van de juiste voeding en vitaminen.

Vitamine tegen haaruitval

Het vrouwelijk lichaam heeft behoefte aan de juiste vitaminen om in balans te blijven. Denk aan vitamine B-complex gecombineerd met extra biotine (B8), en vitamine C en D, welke vallen onder de basissuppletie voor vrouwen. Deze kunnen worden aangevuld met zogeheten superfoods die helpen tegen kaalheid. Denk hierbij aan Saw Palmetto en Superfood Maca. Deze vitaminen en mineralen zijn een absolute aanrader en terug te vinden in onze vitamineshop.

Houdt u er rekening mee dat het slikken van de juiste vitaminen geen wondermiddel is tot een volle haardos. Probeer stress te voorkomen, neem voldoende rust en voorkom overmatige suikers. Mocht een gezonde levensstijl geen vruchten afwerpen, dan kunt u een PRP-behandeling of eventueel een haartransplantatie overwegen bij CosmedicPlus+. Maak een afspraak voor vrijblijvend advies over onze behandelmethoden.