Onzichtbaar, pijnloos, ervaren specialisten

CosmedicPlus+

Cobbenhagenstraat 26, 2288 ET Rijswijk

Rondlopen met een haarziekte is heel vervelend en kan verschillende oorzaken hebben. Een haarziekte heeft niks te maken met erfelijke haaruitval. Erfelijke haaruitval kan door onze, of elke andere haarspecialist worden uitgesloten omdat de patronen van erfelijke haaruitval herkenbaar zijn. Een haarziekte daarentegen kan bij elk persoon anders optreden. Hierdoor is het vaststellen van de soort ziekte soms erg lastig. Na het vaststellen van het type haarziekte, kan er in sommige gevallen medicatie worden voorgeschreven.

Verschillende soorten haarziekten:

  • Alopecia Areata
  • Hirsutisme
  • Tractie Alopecia
  • Alopecia Diffusa
  • Trichotillomanie
  • Alopecia Cicatricialis
  • Lichen Planopilaris

Alopecia Areata is een veel voorkomende haarziekte waarbij pleksgewijze haaruitval optreed. In de meeste gevallen komt Alopecia Areata voor op de hoofdhuid, maar ook op andere plekken zoals de baardstreek, schaamstreek en werkbrauwen kan deze ziekte optreden. Hieronder treft u een afbeelding van een typisch geval Alopecia Areata.

Alopecia Areata

Oorzaak van uw haarziekte

Als de haaruitval niet erfelijk is, dan wordt het vaak een stukje moeilijker om de oorzaak vast te stellen. Een grondig onderzoek door de huisarts of dermatoloog is dan noodzakelijk om vast te kunnen stellen om welke aandoening het gaat en of er behandelingen mogelijk zijn.

Vaak zal een specialist u vertellen dat de oorzaak is te herleiden naar overmatige stress, het gebruik van specifieke medicijnen of hormonale afwijkingen. Ook slechte voeding, crash diëten, het gebruik van anabole steroïden of zelfs droge lucht, kunnen een haarziekte van draagvlak voorzien om zich verder te ontwikkelen.

Herstellen van een haarziekte

Om van een haarziekte te kunnen herstellen, moet eerst worden vastgelegd om wat voor haarziekte het gaat. Hiervoor kunt u een afspraak maken met uw huisarts of bij één van onze haar specialisten. Wij geven u persoonlijk advies en zoeken samen met u naar een passende oplossing die het beste aansluit op uw wensen. Uiteraard voldoen wij aan de nieuwste criteria op het gebied van kwaliteit en veiligheid en worden veel behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.